VÍDEO Albert Orriols torna al campionat català de ral·lis amb victòria a Igualada i liderat
Actualitzat el 02/05/2017 17:42


Albert Orriols va guanyar aquest dissabte, 29 d’abril, la 19a edició del Ral·li Ciutat d’Igualada en un final molt ajustat. El pilot de l’Escuderia Osona torna així per la porta gran al Campionat de Catalunya de Ral·lis, convertit en el primer líder i signant les seves credencials al títol. 
Des del mateix inici de la prova Orriols i el seu copilot Lluís Pujolar van sortir per la victòria, marcant escratx en els dos primers trams i prenent ja el comandament de la prova per més de 12 segons. Però en el tram C van patir una virolla, quan l’Skoda va donar un fort cop de cul de la part del darrere traient-los de la pista, sense més conseqüències que perdre 15 segons aproximadament. Això, de totes maneres, no va fer que es perdés el liderat de la prova, només que s’ajuntessin més les posicions amb el seu rival directe Xavi Domènech, que va arribar a la mitja part del ral·li amb 1,7 segons de desavantatge.·
 
A la segona part va ser un recital del pilot osonenc, guanyant cinc de les sis especials que es disputaven, i fins i tot millorant clarament els temps dels trams de temporades anteriors. Els ajustaments que Orriols va fer en l’assistència abans dels trams de la tarda van ser definitius per poder aconseguir la victòria.
 
Una victòria de tota manera molt lluitada amb Xavi Domènech que, a falta de dos trams es col·locava líder per 2,1 segons, pel fet que en la sortida de la segona passada del tram de Rubió l’Skoda es parava, perdent 7 valuosos segons. El pilot de Vic es va proposar reduir aquesta diferència en els dos últims trams, superant a Domènech per 1,1 a Òdena i donant l’estacada final a Castellfollit amb 5,7 segons, assolint així la victòria.
 
En aquesta prova també hi van participar Josep Bassas i Manel Muñoz (Escuderia Osona), que es van classificar en 17à posició final i van guanyar el Volant RACC.
 
Classificació Final
 
1er A. Orriols – Ll. Pujolar (Skoda Fabia R5)
2on X. Domènech – A. Coronado (Citroën DS3 R5) +4.7
3er J. Solans – M. Barreiro (Peugeot 208 R2) +3:40.9
4art J. Medina – J. Nogue (Renalt Clio R3T) +4:32.8
5è P. de la Heras – G. Alsina (Renault Clio Sport) +5:23.6

- Tota la classificació del Ral·li Ciutat d'Igualada