FOTOS Uns 200 socis, oficials, col·laboradors i esportistes celebren els 50 anys de l'Escuderia Osona
Actualitzat el 20/01/2019 10:56

L’Escuderia Osona ha celebrat aquest dissabte, 19 de gener, el tradicional sopar de final de temporada, punt de trobada anual de tots els col·lectius de l'entitat. Enguany, s’ha aprofitat l’ocasió per commemorar els 50 anys del club (fotos: J.M. Oliver).
- Galeria de fotos del sopar de cloenda de la temporada 2018 (J.M. Oliver)
 
A l’àpat hi han assistit gairebé 200 persones, entre socis, oficials, col·laboradors i esportistes. També hi han estat presents l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras; l’alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez; l’alcalde de Tona, Josep Salom; el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca; el president de la Federació Catalana d’Automobilisme, Joan Ollé; i el president de la Federació Catalana de Motociclisme, Josep M. Mañé.


En el seu discurs, el president de l’Escuderia Osona, Joan Panadès, ha repassat la història del club i ha avançat que la segona fase de les obres de remodelació del Circuit d’Osona, que inclou el traçat, començaran el març i finalitzaran en tres o quatre mesos. O sigui, que el circuit “estarà operatiu abans de l’estiu per poder-hi desenvolupar curses”, ha assegurat Panadès. 
 
El president també ha explicat que el 6 d’abril es presentarà un llibre dels 50 anys de l’Escuderia Osona, que ha estat coordinat per Josep Autet. L’obra, finançada amb una campanya de micromecenatge, mostrarà un bon nombre de fotos del mig segle del club.
 
Figueras, per la seva banda, ha ratificat el compromís de la Generalitat amb el circuit. “La meca del motor català té molt a veure amb aquesta terra”, ha dit el secretari d’Esports.


Anna Erra ha felicitat l’Escuderia Osona pels 50 anys i ha apuntat que l’Ajuntament de Vic estarà sempre al costat de l’entitat.
 
Els campions de la temporada

El sopar s’ha celebrat al restaurant Vila dels Masramon, a Gurb. Durant l’acte, s’ha fet un resum de les competicions i les activitats de la temporada 2018, s’ha projectat un vídeo d’Albert Bagué i s’han lliurat els premis de l’Open  Kàrting Osona, que s’ha disputat al Circuit d’Osona al llarg de l’any, dividit en velocitat i resistència. En la categoria de velocitat, els guanyadors han estat Lluc Font, Ignasi Lligadas, Pol Urra i Eduard Bertrana en mini-júnior, júnior, promo i sènior respectivament; i en la de resistència, el vencedor ha estat P Team, amb Eduard Bertana i Jacint Clopes.
 
L’Escuderia Osona també ha reconegut la temporada de Joan Salvans, campió de Catalunya de muntanya, i ha lliurat un agraïment a sis clubs que col·laboren en les activitats organitzatives de l’entitat: el Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC), Biela Club Manresa, l’Auto Esport Sabadell, l’Escuderia Gironella, l’Auto Esport Igualada i l’Escuderia Baix Empordà.



Per últim, s’ha lliurat una placa commemorativa amb motiu dels 50 anys de l’entitat a la Federació Catalana d’Automobilisme, la Federació Catalana de Motociclisme, la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal d’Osona i els ajuntaments de Vic, Tona i Sant Julià de Vilatorta.
 
Com cada any, els presents al sopar han escollit l’oficial de l’any. Enguany, ha estat elegit Albert Estévez, pintor de 35 anys i que fa uns cinc anys que col·labora amb l’Escuderia Osona. “Estic molt content, no m’ho esperava gens”, ha dit després de rebre el guardó. “S’ho mereix, quan pot sempre està allà, no falla gaire”, assegura Xavier Serra, cap dels oficials de l’Escuderia Osona.