La FCA engega al Circuit d’Osona el programa inclusiu Dona Gas
Actualitzat el 06/03/2023 19:21

Presentació del programa Dona Gas. Foto: FCA


La Federació Catalana d’Automobilisme (FCA) engega aquest dimecres, 8 de març, i coincidint amb el Dia de la Dona, el programa inclusiu Dona Gas, amb el repte d’incorporar el major nombre possible de dones a l’esport del motor. Aquesta iniciativa està adreçada a noies i dones joves amb ganes d’introduir-se a l’automobilisme. 

L’objectiu del programa passa per incrementar significativament la presència de la dona i desenvolupar el seu potencial dins l’automobilisme. La iniciativa pretén convertir-se en un referent d’inclusió per a altres esports.

El programa treballarà en tres especialitats esportives: kàrting, ral·lis i oficials. En aquest marc es crearan les condicions que facilitin l’accés i la continuïtat de la dona en el sector, amb plans de formació, assessorament, mentorització i coaching; ajuts econòmics; publicitat i promoció; i conscienciació amb xerrades a les escoles i centres formatius, entre d’altres accions.


L’Escuderia Osona i el Circuit d’Osona aposten per la dona

La primera activitat del programa Dona Gas serà la jornada tècnica i de selecció de kàrting que tindrà lloc al Circuit d’Osona el proper 25 de març.

El programa de la FCA compta amb el suport de l’Escuderia Osona, el Circuit d’Osona, el Circuit de Barcelona-Catalunya, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i Marina Racewear.

- Més informació del programa (PDF)