El 47è Ral·li Osona, amb els millors pilots catalans, aposta per un recorregut espectacular
Actualitzat el 29/06/2015 10:18


L’Escuderia Osona ha preparat per a la 47a edició del Ral·li Osona un espectacular recorregut que de bon segur farà gaudir tots els aficionats del motor. La prova tindrà cinc trams cronometrats, amb un total de 12 passades, a més del la Súper Especial al Circuit d’Osona. El ral·li se celebrarà el dissabte 4 de juliol per les carreteres de la comarca. El recorregut es va fer públic el dissabte 20 de juny (a la foto, presentació a Tona).
El traçat del 47è Ral·li Osona manté els dos trams que va incorporar l’any passat: el Coll de Mansa i l’Enclusa-Romagats, entre el pont de Fàbregas i Sant Julià de Vilatorta, que ja s’havia inclòs en diverses ocasions al campionat mundial. Aquests dos trams es disputaran a la tarda i se’n faran tres passades a cadascun d’ells.

Per sisena vegada i després de l’èxit dels anys anteriors, el Ral·li Osona disputarà un tram Súper Especial a dins del Circuit d’Osona. L’espectacle, amb una pista de gairebé un kilòmetre, està més que garantit. De la mateixa manera que en l’anterior edició, només es farà una passada, a última hora, com a cloenda de la cursa.

La resta de trams seran els tradicionals: la Vola, la Trona i la Costa dels Gats, que es disputaran pel matí, amb dues passades. En total, el 47è Ra·li Osona tindrà 437,26 quilòmetres, dels quals 93,13 seran cronometrats.

La cursa d’enguany presenta un altre al·licient. Per segon cop en la història, el parc d’assistència es trasllada a Tona, població amb una gran tradició en el món del motor. Els vehicles se situaran a la zona de la Canal.

La sortida de la cursa es farà a les 9 del matí al Circuit d'Osona. L’arribada (22:30 h) i el lliurament de trofeus (01:00 h) es faran també a les instal·lacions del circuit, que esdevindrà el vertader centre neuràlgic de la prova.

Les verificacions tècniques i administratives dels vehicles es faran el divendres a partir de les 4 de la tarda, també al Circuit d’Osona.

Membrado, Orriols i Llinàs, els favorits

El Ral·li Osona puntuarà per diversos campionats i trofeus: el Campionat de Catalunya de Ral·lis, la Copa de Catalunya de Regularitat, el Volant RACC i l’Open Catalunya. Els vehicles que participen en aquest darrer només faran la meitat del recorregut, el del matí, amb sis passades a tres trams. En total, la prova comptarà amb 102 equips.

Pel que fa al campionat absolut, al Ral·li Osona hi arriben els primers classificats. Entre aquests, el gran aspirant a la victòria tornarà a ser Josep  M. Membrado (enguany amb un Ford Fiesta R5), campió absolut del campionat 2014 i líder destacat del 2015. El pilot d’Olost ha estat el gran dominador del Ral·li Osona durant els últims anys, amb vuit victòries des del 2003, l’última l’any passat.

Però caldrà tenir en compte els pilots de l’Escuderia Osona, que també estaran de ben segur en els llocs capdavanters. Primer, Albert Orriols, que corre a casa, en un ral·li que sempre se li ha donat bé i que l’any passat se li va escapar pels pèls. El vigent campió i actual líder de la Copa d’Asfalt competeix aquesta temporada amb el cotxe que va estrenar l’any passat, un Porsche 911 GT3, que li està donant un alt rendiment. Orriols ja va guanyar el Ral·li Osona fa cinc anys i ha pujat al podi en sis de les darreres set edicions.

Tampoc caldrà oblidar Carles Llinàs (Mitsubishi Lancer Evo X), actual campió català de ral·lis de terra, que enguany participa només en algunes proves esporàdiques del campionat. El tercer lloc que va obtenir en el darrer ral·li Empordà demostren, però, que encara està en forma.

No els hi posaran fàcil la resta de pilots que competeixen pels primers llocs, com Josep Antoni Domènech o Ferran Nieva, en quarta i cinquena posició respectivament del campionat.

Presentació a l’Ajuntament de Tona

El 47è Ral·li Osona es va presentar el divendres 19 de juny a la sala de plens de l’Ajuntament de Tona, coincidint amb la Festa de l’Esport en aquesta població. L’acte va consistir en una xerrada amena, en la que hi van participar l’alcalde de Tona, Josep Salom; el regidor d’Esports, Miquel Espona; el president i vicepresident de l’Escuderia Osona, Joan Panadès i Ramon Varela; i alguns pilots i copilots que participaran en la prova, com Josep M. Membrado, Jordi Vilamala, Manel Muñoz i Ramon Cornet, entre d’altres. Espona va explicar que volien aconseguir que el Ral·li Osona formés “part del poble”.

En el marc de l’acte, l’Ajuntament de Tona va retre homenatge a Jordi Vilamala, que a més de copilot és regidor del consistori tonenc, i li va lliura un guardó (foto, a sobre). Vilamala ha guanyat el Ral·li Osona en set ocasions, sempre al costat de Josep M. Membrado.

- Mapes, horaris, reglament, inscrits i altres informacions
- Galeries de fotos anys anteriors

----------------------
Campionat de Catalunya de Ral·lies
- Ral·li de la Terrissa, 21 de març
- Ral·li Pacha-La Pineda, 28 de març
-
Ral·li Pla d'Urgell, 11 d'abril
- Ral·li Ciutat d'Igualada, 25 d'abril
- Ral·li Empordà, 30 de maig