Orriols guanya un apassionant Ral·li Osona amb només 4” d'avantatge sobre Membrado
Actualitzat el 04/07/2015 22:54


Albert Orriols (Porsche 911 GT3, a la foto), amb Lluís Pujolar de copilot, ha guanyat el seu segon Ral·li Osona, en un emocionant duel amb el líder del campionat absolut, Josep M. Membrado (Ford Fiesta R5), amb Jordi Vilamala al seu costat. El podi l’ha completat l'equip Miquel Prat-Daniel Montaner (Mitsubishi Colt), que ha signat una cursa molt regular.
Galeries de fotos
- Tram de la Vola del Ral·li Osona (autor: J.M. Oliver)
- Tram de la Costa dels Gats del Ral·li Osona (autor: J.M. Oliver)
- Tram de la Trona del Ral·li Osona (autor. Escuderia Osona)
- Parc d'assistència del Ral·li Osona, a Tona (autor: Escuderia Osona)
- Sortida del Circuit d'Osona (autor: Escuderia Osona)
- Podis del Ral·li Osona (autor: Escuderia Osona)
- EL RAL·LI OSONA 2015, EN 10 VÍDEOS
La 47a edició del Ral·li Osona, que s’ha celebrat aquest dissabte, 4 de juliol, ha estat marcada per la intensa calor, que ha posat a prova la resistència de pilots, copilots i cotxes. El ral·li ha tingut cinc trams cronometrats, amb un total de 12 passades, a més del la Súper Especial al Circuit d’Osona, que ha conclòs la prova. Els trams han estat els següents: la Vola, la Trona i la Costa dels Gats, que s’han disputat pel matí, amb dues passades a cada un d’ells; i el Coll de Mansa i l’Enclusa-Romagats, que s’han fet a la tarda, amb tres passades. En total, el Ral·li Osona d’Osona d’enguany ha tingut 437,26 quilòmetres, dels quals 93,13 han estat cronometrats. Hi han participat 103 equips. Molts espectadors en alguns dels trams.

Albert Orriols, de l’Escuderia Osona, ha aprofitat el seu coneixement del terreny per marcar un ral·li impecable, sense cap errada. L’osonenc ja va guanyar la prova l’any 2010, i ha pujat al podi en set de les vuit darreres edicions.


Albert Orriols, a la Vola / Josep M. Oliver

Orriols ha fet l’scratx en dos trams, a la segona passada de la Trona i la Costa dels Gats, on ha tret un temps preuat a Membrado -50”- que ha tingut problemes amb el sensor del gas. A la resta de trams, ha quedat segon, molt a prop de Membrado, que els ha guanyat tots. El pilot d’Olost, al bucle de la tarda, un cop ha tingut el cotxe arreglat, ha intentat la gran remuntada però no ha estat suficient. Orriols, amb problemes amb la temperatura del motor, ha tret una mica “el peu del gas” i “ha dosificat” el seu avantatge, tal com ha explicat en arribar a la meta. Finalment, el pilot de l’Escuderia Osona s’ha imposat amb només 4”4 d’avantatge sobre Membrado.

“Estem molt contents, ha estat un ral·li molt dur però hem fet molts bons registres, sobretot el matí, millors fins i tot que l’any passat”, apunta Orriols. Per la seva banda, Membrado ha lamentat els problemes en els dos trams, tot i que està satisfet de la seva actuació al ral·li, del qual es considera “el guanyador virtual”.

L’altre gran favorit de la prova, el tàndem de l’Escuderia Osona Carles Llinàs-Josep Ramon Ribolleda, ha tingut problemes mecànics a les primeres de canvi i ha hagut d’abandonar. El tercer en discòrdia, Miquel Prat, ha copsat la majoria de tercers llocs dels trams i ha quedat a 55”9 d’Orriols. En quart i cinquè lloc s’han classificat Xavier Domènech-Óscar Sánchez (Mitsubishi Lancer Evo X) i Marià Parés-Enric Rosell (Mitsubishi Lancer Evo X), respectivament.


El tram de la Trona / Escuderia Osona

Els pilots i copilots de l’Escuderia Osona no s’han volgut perdre la prova i l’entitat ha estat nombrosament representada. Entre els nostres equips, també han destacat Josep Traserra-Ramon Abad, que s’ha classificat en 16a posició; i Jordi Tió-Eloi Alsina, en 17a.

El Ral·li Osona puntuava per diversos campionats i trofeus: el Campionat de Catalunya de Ral·lis, la Copa de Catalunya de Regularitat, el Volant RACC i l’Open Catalunya.

- Classificació general del 47è Ral·li Osona

Victòria osonenca a l’Open Catalunya

Els vehicles que participaven en l’Open Catalunya només feien la meitat del recorregut, el del matí, amb sis passades a tres trams. Gran actuació dels equips de l’Escuderia Osona, que han ocupat tres dels quatre primers llocs de la classificació: l’equip vencedor, amb Carlos Garcia-Xavier Serra; el segon classificat, a 17”8’, César Lafon-Jordi Capdevila; i el quart, Sergio Bajo-Xavier Tort. En tercer lloc, ha completat el podi, a 27” del vencedor, Pau González-Dani Muntadas, de l’Escuderia Penedès.


Els guanyadors de l'Open Catalunya / Escuderia Osona

La prova ha estat molt emocionat i molt ajustada, amb canvis de líder constants. Els guanyadors han estat molt regulars i han fomentat la seva victòria amb dos scratxs en els dos últims trams, a la segona passada, a la Trona i la Costa dels Gats, quan s’han posat líders.

- Classificació Open Catalunya

El Volant RACC s’ajusta una mica més


Pel que fa al Volant RACC, el gran vencedor ha estat el tàndem Pau Frigola-Marc Sauleda, que guanya així la tercera prova consecutiva del campionat i s’acosta una mica més als primers llocs de la classificació. Els guanyadors han aconseguit una bona avantatge en el bucle del matí, on han guanyat tots els trams, i que llavors han mantingut fins al final.

En segona posició, Marcel Besolí-Xavi Carulla, a només 14”4 dels vencedors, i en tercera, el tàndem de l’Escuderia Osona, i líder del campionat, Ramon Cornet-Dani Noguer, a 19”4 de Frigola. Abans del Ral·li Osona, Besolí ocupava la segona plaça de la classificació general a només 2 punts de Cornet.


Els cotxes del ral·li, al Circuit d'Osona / Escuderia Osona

També cal destacar l’actuació de Josep Bassas-Sergi Brugué, que debuten enguany en el campionat, i que han aconseguit una meritòria sisena posició. L’equip de l’Escuderia Osona ha ofert un gran recital a la tarda, amb quatre segones posicions i fins i tot un scratx, en una de les passades a l’Enclusa-Romagats.

- Classificació del Volant RACC

Tres podis osonencs a la Regularitat


Pel que fa a la Copa de Regularitat Esport, molta emoció i bona actuació també dels nostres pilots. En el grup RS, el vencedor ha estat el tàndem de l’Escuderia Osona format per Josep Cabaní-Ivan Matavacas, amb un Volskwagen Golf GTI. Els han acompanyat en el podi, en segon lloc, Jordi Gelabert-Albert Sánchez, i Jordi Blancafort-Anna Blancafort, aquests últims també de l’Escuderia Osona.

En el grup RSS, la victòria ha estat per a un dels aspirants al campionat: Joaquim Gummà-Quim Turon, amb un BMW 323, de l’Escuderia la Garrotxa. El segon lloc se l'ha emportat Joan Galtés-Jordi Galtés, i el tercer l’ha ocupat un altre equip de l’Escuderia Osona, format per Miquel Riera-Miquel Romero.

Gran expectació a Tona

Per segon cop en la història, el parc d’assistència s’ha traslladat a Tona, població amb una gran tradició en el món del motor. Els vehicles s’ha situat a la zona de la Canal, on hi ha hagut una gran afluència de gent al llarg de tot el dia.

- Totes les classificacions i més informació del ral·li
- Galeries de fotos anys anteriors

----------------------
Campionat de Catalunya de Ral·lies
- Ral·li de la Terrissa, 21 de març
- Ral·li Pacha-La Pineda, 28 de març
-
Ral·li Pla d'Urgell, 11 d'abril
- Ral·li Ciutat d'Igualada, 25 d'abril
- Ral·li Empordà, 30 de maig


El parc d'assistència a Tona / Escuderia Osona