Ramon Cornet obté una treballada victòria a Cervera i consolida el liderat al Volant RACC
Actualitzat el 12/09/2015 06:27


Després de l’aturada estiuenca, el Campionat de Catalunya de Ral·lis va tornar el passat dissabte, 5 de setembre, amb la disputa del ral·li Ciutat de Cervera (foto/Anna Solé).
La prova, que arribava a la 16a edició, era puntuable també per al campionat estatal de terra, a més de la Copa de Catalunya de ral·lis de terra, l’Open Catalunya de ral·lisprints de terra, el Volant RACC, i la Challenge Focuxtreme.

La victòria entre els participants en el campionat català va ser per a Josep Maria Membrado i Jordi Vilamala, amb un Ford Fiesta R5, que van acabar sisens en la general. El segon lloc (i vuitens scratx) va ser per al tàndem de l’Escuderia Osona format per Carles Llinàs i Josep Ramon Ribolleda, amb l’habitual Mitsubishi Lancer EVO X, que tornaven a la competició. El podi el van completar Eduard Forés i David Uson, amb un altre EVO X.

Pel que fa al Volant RACC, la cinquena prova del campionat se la van emportar Ramon Cornet i Daniel Noguer, en una treballada victòria.  L’equip de l’Escuderia Osona va acabar amb només sis segons d'avantatge sobre el seu principal perseguidors, Marcel Besolí i Xavier Carulla. El tercer calaix del podi el van ocupar Alfred Espanyol i Javier Martínez.

Amb aquest resultat, Cornet consolida el lideratge en la competició, a manca de dues proves per finalitzar-la. La classificació, però, està molt ajustada: el pilot osonenc disposa només de 2 punts d’avantatge sobre Marcel Besolí i de 16 sobre Pau Frigola, que havia guanyat els tres darrers ral·lis.

Per altra banda, Josep Bassas i Sergi Brugué, també de la nostra escuderia, van acabar en la quarta posició, el seu millor resultat de la temporada. El tàndem fins i tot va començar la jornada a Cervera situant-se a la segona plaça després de dos trams, però un petit ensurt en la tercera especial va danyar la seva suspensió.

Per classes, entre els participants del Campionat de Catalunya, Ramon Cornet i Daniel Noguer es van adjudicar la classe 1, al volant d’un Peugeot 107.

A l’Open Catalunya, Sergio Cruz-Antoni Viñas (Escuderia Osona) van acabar vuitens.

- Més informació del ral·li, des del web de la FCA
- Més informació i classificacions del Volant RACC
- Classificació del Campionat d’Espanya
- Classificació del Campionat de Catalunya
- Classificació de l’Open Catalunya

----------------------
Campionat de Catalunya de Ral·lies
- Ral·li de la Terrissa, 21 de març
- Ral·li Pacha-La Pineda, 28 de març
-
Ral·li Pla d'Urgell, 11 d'abril
- Ral·li Ciutat d'Igualada, 25 d'abril
- Ral·li Empordà, 30 de maig
- Ral·li Osona, 4 de juliol