VIDEO i FOTOS El temps i una alta participació animen el campionat català de kàrting a Vic
Actualitzat el 09/05/2016 11:02


El Circuit d’Osona ha acollit aquest cap de setmana la segona prova del Campionat  de Catalunya de Kàrting. Hi han participat un total de 74 pilots. Entre aquests, dos de l’Escuderia Osona, un dels quals, Ekaitz Elorz, ha pujat al podi en les dues curses de la categoria de benjamins (fotos / Josep M. Oliver).
- Fotos: curses del kàrting al Circuit d'Osona (Josep Maria Oliver)
- Fotos: podi del kàrting al Circuit d'Osona (Escuderia Osona)
Totes les carreres s’han pogut disputar en sec, tot i que els entrenaments i el warm-up s’han fet en moll. El temps inestable del cap de setmana no ha restat interès a la prova, que ha comptat amb una gran assistència de públic.

S’han disputat  nou curses, una d’Open RACC i dues per a la resta de categories, agrupades de la següent manera: cadet, aleví-benjamí, júnior i sènior.



En la categoria de cadets, domini absolut de Daniel Txackenko (NM CA Perfomance), que ha guanyat les dues curses, i que se situa així líder en solitari del campionat. El més regular, al seu darrere, ha estat Jorge Sánchez, amb dos tercers llocs. La segona plaça se l’han repartida Javier Sagrera i Nicolay Mazin.

Pel que ja a júnior, les dues curses han estat molt disputades (en la segona, els quatre primers han entrat a la meta amb només 1 segon de diferència). Els tres primers llocs del podi han estat ocupats pels mateixos pilots, però en diferent posició a les dues mànegues: Jon Renteria (MDC Racing), primer i segon; Ruben Moya (Raul Moya Piquero), tercer i primer; i Arnau Fernández, segon i tercer, que conserva així el liderat al campionat català. Espectador d’excepció ha estat Albert Fugardo, que ha ocupat la quarta posició en les dues ocasions, a només unes dècimes dels llocs de podi i, a més, ha marcat la volta ràpida en cursa.

També ha estat molt emocionant la categoria d’aleví, on el grup capdavanter ha arribat a la meta molt compacte. En la primera cursa, el vencedor ha estat Daniel Briz (AC Motorsport), seguit de Tommy Pintos i Sergio Ruiz. En la segona, la victòria ha estat per a Sergio Ruiz (AC Motorsport), mentre que Tommy Pintos ha repetit en segona posició, i el tercer esglaó del podi l’ha ocupat Miguel Peiró. Marc Güell, de l’Escuderia Osona, ha aconseguit una 15a i una 12a posició.



En benjamins, els tres participants han acabat la cursa en un mocador. El vencedor en les dues ocasions ha estat Aleix Soriano (Marlon Kart), que referma d’aquesta manera el primer lloc al campionat. Pel que fa a Ekaitz Elorz, de l’Escuderia Osona, s’ha intercanviat el segon i el tercer lloc amb l’altre participant, Carlo Marcelo.

En sènior, el gran dominador ha estat Carles León (Marta Mateos), que ha repetit victòria en les dues curses. Guillem Pujeu també ha fet doblet al segon esglaó del podi. El tercer se l’han repartit Daniel Martínez i Alejandro Fleta.

A la categoria de l’Open RACC, victòria contundent de Pol Caubin, que ha arribat a la meta amb 12 segons de marge sobre els seus perseguidors. El podi l’han completat Quim González i Pol Esplugues, per aquest ordre.

- Totes les classificacions
- Recull de fotos del Campionat Català de Kàrting a Vic