Orriols i Membrado es disputaran el domini d'un Ral·li Osona totalment renovat
Actualitzat el 25/06/2016 19:03


L’Escuderia Osona ha preparat per a la 48a edició del Ral·li Osona un espectacular recorregut que de ben segur farà gaudir tots els aficionats del motor. Enguany, la prova arriba carregada de novetats, que aportaran un plus d’incertesa i competitivitat a una de les cites més importants del calendari automobilístic català. El ral·li se celebrarà l’1 i 2 de juliol per les carreteres de la comarca (cliqueu a sobre els mapes per ampliació).
Així, per un costat, el ral·li s’amplia a divendres, amb un traçat nocturn i amb sortida des de la plaça Major de Vic; i per un altra, s’hi incorporen quatre nous trams (Guilleries, Olost, Casa Miquela i Fontfreda). A més, la Costa dels Gats es farà en sentit contrari, o sigui, des de Sant Agustí de Lluçanès fins a Santa Eulàlia de Puigoriol.

"Amb aquestes novetats, aspirem a continuar sent punt de referència del Campionat de Catalunya", va declarar Joan Panadès, president de l'Escuderia Osona, en la presentació que va tenir lloc dimarts a l'Ajuntament de Tona. "És un ral·li dur, amb molt quilometratge, on els pilots hauran de suar per fer minuts", va afegir. Per la seva part, Ramon Varela, cap de seguretat de la prova, va fer una crida als afeccionats: “Cal situar-se a les zones de seguretat i seguir les indicacions dels oficials”.
 
El 48è Ral·li Osona comptarà amb set trams cronometrats, amb 14 passades, a més de la Súper Especial al Circuit d’Osona. En total, la prova tindrà 545,98 quilòmetres, dels quals 148,30 seran cronometrats. 
 
Un dels grans al·licients d’aquest any serà el tram de les Guilleries, entre Sant Julià de Vilatorta i Collsaplana, per la carretera de Sant Hilari Sacalm, del qual se’n faran dues passades nocturnes el divendres. Com a colofó, la sortida tindrà lloc a les 8 del vespre al centre neuràlgic de la comarca d’Osona, la plaça Major de Vic. Els aficionats podran veure de prop els vehicles i els seus pilots en un marc incomparable, amb un programa que inclourà alguna sorpresa.
 
Per setena vegada i després de l’èxit dels anys anteriors, el Ral·li Osona disputarà un tram Súper Especial a dins del Circuit d’Osona, en una sola passada i també en horari nocturn. L’espectacle, amb una pista de gairebé un quilòmetre, està més que garantit. A diferència de les anteriors edicions, en aquesta ocasió es farà el divendres, entre tram i tram de les Guilleries, i no com a cloenda de la cursa.

 
La festa continuarà el dissabte al matí, amb un bucle amb dos trams habituals, la Trona i la Costa dels Gats, aquest últim, com ja hem apuntat, en sentit invers. El tercer tram que es disputarà és nou, el d’Olost, amb sortida des de Prats de Lluçanès.
 
El bucle de la tarda, on es decidirà el ral·li, incorpora dos trams nous: Casa Miquela, per les sinuoses corbes de l’antiga carretera de Vic a Olost, i Fontreda, amb final a Santa Eulàlia de Riuprimer. El programa es completarà amb la tradicional passada per la Vola.

El parc d'assistència continua a Tona
 
La cursa presenta un altre al·licient, que ja comença a ser habitual. Per tercer cop en la història, el parc d’assistència es traslladarà dissabte a Tona, població amb una gran tradició en el món del motor. Els vehicles s’ubicaran a la zona de la Canal. Divendres, el parc estarà instal·lat al polígon Malloles de Vic. "Estem molt orgullosos d'acollir de nou el Ral·li Osona", reconeix Miquel Espona, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Tona.
 
La sortida de dissabte es farà a les 9 del matí, des del al Circuit d’Osona, que tornarà a ser el punt de referència de la prova. L’arribada (22:30 h) i la cerimònia del podi (23:00 h) també es faran a les instal·lacions del circuit. 

Les verificacions tècniques i administratives dels vehicles tindran lloc el divendres a partir de les 14:00 h, al Circuit d’Osona.
 
El Ral·li Osona puntuarà per diversos campionats i trofeus: el Campionat de Catalunya de Ral·lis, la Copa de Catalunya de Regularitat, el Volant RACC, l’Open Catalunya, Challenge Michelin i Challenge Pirelli. Els vehicles inscrits en aquest darrer només faran la meitat del recorregut, el dissabte al matí, amb sis passades a tres trams. 

La flor i nata de l'automobilisme català

L’espectacle del 48è Ral·li Osona està més que garantit, amb una participació de luxe. La flor i nata de l’automobilisme català no s’ha volgut perdre la cita a la nostra comarca. La llista inclou els líders i els primers classificats del campionat absolut així com el d’asfalt, a més d’alguns grans equips que hi participen de manera puntual i que també aspiren a la victòria.


El Ral·li Osona puntua per al Campionat de Catalunya de Ral·lis, amb un coeficient molt elevat. El resultat pot ser decisiu de cara a la classificació final. A les travesses per pujar a l’esglaó més alt del podi, dos noms propis. 
 
Per un costat, Josep Maria Membrado, enguany líder amb autoritat dels campionats catalans absoluts i d’asfalt, i que repetirà amb el Ford Fiesta R5. El pilot d’Olost ha estat un dels grans dominadors de la prova durant els últims anys, amb vuit victòries des de 2003, la darrera fa dos anys.
 
Per un altre, Albert Orriols, amb un cotxe nou, encara per designar a l’hora d’escriure aquestes línies, i que aquest any no participa al campionat català, tot i ser el vigent campió de la Copa d’Asfalt. El palmarès del pilot de l’Escuderia Osona al Ral·li Osona és impressionant: dues victòries, la última l’any passat, i set podis en les darreres vuit edicions.
 
Tampoc caldrà oblidar altres pilots capdavanters del campionat, a més de Membrado, com Xavier Domènech (BMW Mini Proto), Josep Maria Domènech (Citroen DS3 Sport) i Eduard Puig (Renault Clio RS Sport), entre d’altres.
 
Com a últim al·licient, dos pilots de l’Escuderia Osona, bons coneixedors dels terreny i que no renuncien a donar la campanada: Dani Balasch (Mitsubishi Colt), que torna al Ral·li Osona en un gran estat de forma, i Ramon Cornet (Peugot 207 RC), actual campió del Volant RACC. 

- Mapes, horaris, reglament, inscrits i altres informacions
- Galeries de fotos anys anteriors