Membrado guanya el seu novè Ral·li Osona, en una edició totalment renovada
Actualitzat el 02/07/2016 22:16


Josep Maria Membrado i Jordi Vilamala (Escuderia Gironella) han guanyat amb autoritat el 48è Ral·li Osona, que enguany s’ha presentat amb un nou format en relació a edicions anteriors, amb dos dies de cursa i trams diferents. El pilot de l’Escuderia Gironella ha tret 41,2 segons al tàndem Albert Orriols-Lluís Pujolar (Escuderia Osona), que ha estat l’únic que li ha fet ombra. Ha completat el podi un regular Dani Balasch-Manel Muñoz (Escuderia Osona), a 4 minuts 31.5 segons dels vencedors.
- El Ral·li Osona 2016, en un recull de 12 VÍDEOS
- Galeria de fotos: sortida de la plaça Major de Vic
La 48a edició del Ral·li Osona ha estat marcada per un espectacular recorregut totalment renovat. Així, per un costat, la cursa s’ha ampliat a divendres, amb un traçat nocturn i amb sortida des de la plaça Major de Vic; i per un altra, s’hi han incorporat quatre nous trams (Guilleries, Olost, Casa Miquela i Fontfreda). El parc d’assistència s’ha tornat a ubicar a l’esplanada de la Canal de Tona.
 
El ral·li ha comptat enguany amb set trams cronometrats, amb 14 passades, a més de la Súper Especial al Circuit d’Osona. En total, la prova tenia 545,98 quilòmetres, dels quals 148,30 eren cronometrats. Han pres la sortida 81 equips, incloent-hi el Campionat de Catalunya (48), l’Open Catalunya (12) i la Copa Catalunya de Regularitat (21).


El tram urbà a Olost / Escuderia Osona
 
La prova, tal com es preveia, ha estat un frec a frec entre Membrado i Orriols, els grans dominadors del Ral·li Osona dels últims anys. En la primera jornada de divendres, tots dos ja van marcar distàncies en relació als seus competidors, una situació que s’ha anat accentuant al llarg de tot el dissabte.
 
Membrado, amb un Ford Fiesta R5, ha signat una conducció gairebé perfecte i s’ha imposat en 13 dels 15 trams de la prova, marcant petites distàncies en cada un d’ells vers Orriols. El pilot d’Olost conquereix així el seu novè Ral·li Osona des de 2013 i torna a pujar al més alt del podi després que Orriols li arravatés la victòria l’any passat. Aquest resultat el referma com a líder del campionat català, tant en l’absolut com en el d’asfalt.

Membrado, que no ha fet ni una sola errada durant els dos dies de cursa, s’ha mostrat exultant en arribar a la meta: “Des del Mundial de 2003, aquest ha estat el millor ral·li de la meva vida. La plaça de Vic, els dos dies de carrera, trams variats... tot ha estat un gran espectacle, impecable”. I la competitivitat d’Orriols hi ha posat la resta: “L’Albert ens ha apretat molt i hem hagut d’atacar al màxim”.


La sortida del ral·li, a la plaça Major de Vic / Escuderia Osona
 
Orriols, amb un Porsche 997 GT3 acabat d'estrenar, no ha decebut i ha aguantat l’embranzida de Membrado fins a l’últim moment. Ha guanyat dos trams i en la resta s’ha classificat en tots en segona posició. D’aquesta manera, el vigatà tancà un palmarès impressionat al ral·li: dues victòries, l'última l’any passat, i vuit podis en les darreres nou edicions.
 
“Era un cotxe nou i el resultat era incert”, explicava Orriols al podi. “Però estem contents, hem estat als mateixos temps que Membrado en molts trams i hem mantingut un ritme important”, ha afegit.

Dani Balasch (Mitsubishi Colt), que arribava a la cursa de casa en plena forma, ha aconseguit un tercer lloc molt sofert, després d’una dura batalla amb Xavier Domènech, a qui ha tret 1 minut 31.9 segons d’avantatge. Els dos pilots han marcat temps quasi idèntics en tots els trams però una punxada i una penalització del de Sabadell han acabat decantant la balança. “He vingut a passar-m’ho bé, sense arriscar, en un ral·li que ha estat molt dur per la calor”, ha apuntat Balasch.
 
El Ral·li Osona, com és habitual, ha comptat amb una nombrosa participació d’equips de l’Escuderia Osona. A més d’Orriols i Balasch, destaca el cinquè lloc de Joan Salvans-Marçal Mompio, el novè de Ramon Cornet-Dani Noguer i el 13è de Sergi Sauquet-Lorena Romero.


Albert Orriols, en la salida del circuito / Escuderia Osona

Pel que fa al Volant RACC, la victòria ha estat per al tàndem Raül Castan-Axel Coronado, que ha tret 1 minut 7 segons al segon classificat, Alfred Español-Eduard Ferran. El tercer lloc, a només 4,2 segons del segon esglaó del podi, ha estat per a Dani Muntadas-Oriol Vives. L’equip líder del campionat, Pep Bassas-Jaume Poch (Escuderia Osona), ha hagut d’abandonar a primera hora del matí d’aquest dissabte a causa d’una avaria, quan estava lluitant pel liderat.
 
Gil-Fuentes s’emporten l’Open Catalunya

L’Open Catalunya ha tingut com a vencedor l’equip format per Alberto Gil-Oriol Fuentes (Motor Club Sabadell), amb un Citroen Saxo VTS. En segon lloc, a 1 minut 51 segons, s’han classificat Àngel Bonavida-Anna Tallada (Moto Club Igualada), amb un Citroen Saxo VTS.
 
En aquesta prova del Ral·li Osona hi han participat 12 equips. L’Open Catalunya té la particularitat que només es disputa un dels bucles, en concret sis passades a tres trams, aquest dissabte al matí: la Trona, la Costa dels Gats i Olost.

Vint-i-un vehicles a la regularitat

La Copa Catalunya de Regularitat ha aplegat 21 cotxes al Ral·li Osona. Els guanyadors en el grup RSS han estat els germans Jordi i Joan Galtés (Motor Club Sabadell), amb un Opel Kadett C GTE. El podi l’han completat Joan Miquel Sánchez-Joan Font (Moto Club Igualada), en segon lloc, i Xavier Pons-Arnau Pons (Motor Club Sabadell), en tercer.
 
Pel que fa al grup RS, la victòria ha estat per a Narcís Marcó-Clàudia Marcó (Escuderia Osona), que amb el seu Lancia Delta HF Integrale han obtingut un bon grapat de punts de marge vers els seus perseguidors. El segon lloc ha estat més disputat i se l’han emportat, per només 2,6 punts, Joan Ignasi Fernández-Jordi Pérez (Motor Club Sabadell). El tercer esglaó del podi ha estat  per a Carlos Fernández-Isabel Garcia (Biela Club Manresa).
 
- Classificació general del Ral·li Osona
- Classificació general de l'Open Catalunya
- Totes les classificacions i altres informacions
- Galeries de fotos anys anteriors


El parc d'assistència s'ha tornat a ubicar a Tona / Escuderia Osona