Bassas puja al podi del Ral·li de Cervera i manté intactes les opcions d'un disputat Volant RACC
Actualitzat el 09/09/2016 19:09


Recta final del Volant RACC / Trofeu MAVISA 2016 i la classificació està molt ajustada. La victòria aquest cap de setmana de Muntadas-Vives en el Ral·li Ciutat de Cervera, cinquena prova puntuable de la temporada, deixa als tres primers classificats separats per 15 punts i amb tan sols dues proves per finalitzar el certamen (foto: Amador García).

Dani Muntadas va sumar la seva segona victòria de l'any en una de les cites més difícils del calendari, el Ral·li Ciutat de Cervera, que va destacar per les temperatures extremes, que va complicar encara més la seva duresa. Amb Oriol Vives a la seva dreta, van dominar la cursa des de la primera especial, aconseguint d'aquesta manera un triomf que els situa de nou en la lluita pel títol en situar-se a onze punts del líder i amb un resultat menys que el seu principal rival, Raúl Castán.

Álvaro Jiménez va demostrar que la terra és una superfície que se li dóna bé. Pilotant el petit Peugeot 107 i amb el seu fidel navegant Sergio Ramírez, va aconseguir finalitzar la cita lleidatana en la segona posició final, enduent-se a casa el millor resultat de la temporada.

El jove pilot Pep Bassas, de l’Escuderia Osona, va continuar demostrant el seu gran ritme en el Volant RACC / Trofeu MAVISA i es va portar un inesperat podi a Cervera. Seguint les notes de Jaume Poch, Pep va aconseguir el seu quart podi de l'any i se situa en el grup amb opcions al títol i, com el vencedor a Cervera, amb un resultat menys.

Una inoportuna atribució de temps en la segona passada pel tram B, que es va neutralitzar, va perjudicar les aspiracions de podi de la parella Castán-Coronado. Castán arribava com a líder a aquesta prova, però les coses no li van sortir com desitjava, encara que segueix en la lluita pel títol. Segueixen encapçalant la classificació del Volant RACC / Trofeu MAVISA, però amb cinc resultats en la taula classificatòria, per la qual cosa la igualtat en els tres primers llocs és màxima mancant les dues proves que resten per finalitzar la temporada.

Adrià Serratosa va finalitzar un ral·li més amb el Peugeot 107 i al costat d'Eric Bellver van completar les cinc primeres posicions, marcant alguns cronos interessants al llarg de la jornada. L'equip Monlau incorporava en les seves files a uns vells coneguts del Volant RACC / Trofeu MAVISA, Alex Teixidor i Carlos Sabater, per aconseguir un sisè lloc final i seguir sumant experiència al món de la competició.

Només dos van ser els equips del Volant RACC / Trofeu MAVISA que es van veure obligats a abandonar en aquesta duríssima prova marcada per la calor. El duo format per Alfred Español i Eduard Ferrán havien de dir adéu al Ral·li Ciutat de Cervera durant la secció de la tarda en retallar un dels trams, mentre que Moreno-Sanahuja ho feien després d'un fort salt en el quart tram.
 

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA – Ral•li Ciutat de Cervera

1. Muntadas-Vives (Peugeot 107), 01:41:48.9. 2. Jiménez-Ramírez (Peugeot 107), a 43.7. 3. Bassas-Poch (Peugeot 107), a 1:01.3. 4. Castán-Coronado (Peugeot 107), a 1:27.2. 5. Serratosa-Bellver (Peugeot 107), a 1:43.2. 6. Teixidor-Sabater (Peugeot 107), a 2:37.9.

- Classificació detallada del Ral·li Ciutat de Cervera


Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA

1. Raül Castán, 100 punts. 2. Dani Muntadas, 89. 3. Pep Bassas, 85. 4. Alfred Español, 73. 5. Adrià Serratosa, 68. 6. Álvaro Jiménez, 67. 7. Borja Puga, 42. 8. Andreu Moreno, 18. 9. Alex Teixidor, 12. 10. David Cebrián, 10.


--------
El Volant RACC 2016
- Ral·li La Pineda Platja, 19 de març
- Ral·li Pla d'Urgell, 2 d'abril
- Ral·li Empordà, 28 de maig
- Ral·li Osona, 2 de juliol