Orriols compra el Ford Fiesta RS WRC de Daniel Alonso
Actualitzat el 09/04/2019 19:29

El pilot de l’Escuderia Osona Albert Orriols serà el nou propietari del Ford Fiesta RS WRC que fins ara tenia Daniel Alonso, amb la intenció de competir amb aquest cotxe al Campionat de Catalunya de Ral·lis. D’aquesta manera, Orriols torna a tenir una de les més de cinquanta unitats que M-Sport va fabricar d’aquest model de la generació anterior de World Rally Cars.

Aquesta unitat es el xasis 44, el mateix amb què Nasser Al-Attiyah va ser campió mundial de ral·lis a la categoria WRC2 – el qatarià també va començar amb el Fiesta la temporada 2015 abans de passar-se a l’Skoda Fabia R5 de Wevers Sport. En aquella ocasió corria a WRC2 amb l’especificació RRC, permesa llavors en proves internacionals.
 
En el pas de WRC a RRC, una cosa que es podia veure tant al Ford Fiesta com al Citroën DS3 o el Mini Cooper JCW, es canviaven alguns elements aerodinàmics a més de comptar amb una brida d’admissió més reduïda per limitar la potència del motor 1.6 turbo. El kit de conversió de WRC a RRC també està inclòs en l’adquisició, segons ha explicat Orriols a Revista Scratch.
 
Amb aquest cotxe Alonso va arribar a pujar al podi en diverses proves del Campionat d’Espanya de Ral·lis de Terra, aconseguint una progressió molt notable en relació a les puntes de llança del campionat com Xevi Pons, Gorka Eizmendi, Alexander Villanueva o Josep Basols. El seu primer podi va ser el tercer lloc del Rallye Costa Tropical 2017, que milloraria amb la segona posició al Rallye de Tierra Circuito de Navarra el passat 2018.
 
A nivell regional sí que ha aconseguit victòries, totes elles amb Cándido Carrera com a copilot. La seva última aparició amb aquest cotxe va ser al passat Rallye Tierras Altas de Lorca, tot i que un accident a les primeres de torn de la prova quan obria pista el va deixar fora de carrera.
 
Orriols ja va córrer amb una altra unitat del Fiesta RS WRC el 2018, el xasis 33 pilotat en el passat per noms com Hayden Paddon, Ott Tänak, Elfyn Evans, Henning Solberg o Ken Block, qui el va estrenar el 2012. Aquesta unitat va acabar a terres alacantines, d’on a la vegada es va emportar l’Skoda Fabia R5 amb què va finalitzar l’any 2018 i va començar aquest 2019 amb victòria al Ral·li Sprint Sant Julià. La seva primera aparició amb aquest cotxe serà al Ral·li de Valls.