El 51è Ral·li Osona recupera el tram d'Espinelves i la Trona de baixada
Actualitzat el 19/06/2019 10:16

El Ral·li Osona torna a les carreteres osonenques, després d’un any d’aniversari carregat d’emocions. La prova, referent del calendari català, arriba ja a la seva 51a edició amb algunes novetats importants.
L’Escuderia Osona ha preparat per aquest any un espectacular recorregut que de ben segur farà gaudir tots els aficionats del motor. El ral·li se celebrarà el 29 i 30 de juny i comptarà amb cinc trams cronometrats, amb 10 passades, entre les què s’hi inclouen les de la Súper Especial al Circuit d’Osona. En total, tindrà 336,45 quilòmetres, dels quals 74,86 seran cronometrats.
 
Després de tres anys amb dos dies de competició, que han aportat un plus de competitivitat i espectacularitat a la prova, i pels quals han fet falta una gran quantitat de recursos econòmics i humans, el Ral·li Osona torna ara al seu format inicial d’un dia de competició. La cursa tindrà, però, suficients al·licients que no decebran els aficionats. 
 
El Ral·li Osona, en relació a l’any passat, manté dos dels seus trams més emblemàtics: la Vola i la Collada del Vilar. Per altra banda, recupera el tram Sant Julià-Espinelves, que feia molts anys que no es disputava, i la Trona de baixada, que permetrà gaudir d’aquest històric recorregut des d’una altra perspectiva i que donarà més igualtat en els temps dels pilots. 
 
La festa del motor osonenca s’organitzarà en dos bucles: el matí amb la Tronavall i la Vola, i la tarda-nit amb la Collada del Vilar i Sant Julià-Espinelves. Cada un dels bucles finalitzarà amb una passada al Circuit d’Osona. 
 
Enguany, es recupera la Súper Especial al final de la segona secció i la fi del ral·li, que en alguns anys ha servit fins i tot per decidir-lo. L’espectacle, amb una pista de gairebé un quilòmetre, està més que garantit.
 
La cursa presenta un altre al·licient, que permetrà gaudir del ral·li de ben a prop. El parc d’assistència, tal com ja es va fer l’any passat, s’instal·larà a Roda de Ter, població amb una gran tradició en el món del motor, on s’ubicarà entre els carrers Torrent i Salvador Espriu. 
 
La sortida del ral·li es farà a les 12 del migdia al Circuit d’Osona, que esdevindrà així el lloc de referència de la prova. L’arribada (23:45 h) i la cerimònia del podi (24:00 h) es faran a les mateixes instal·lacions. 
 
Les verificacions tècniques i administratives dels vehicles tindran lloc a partir de les 7 del matí, també al Circuit d’Osona.
 
El Ral·li Osona puntuarà per a diversos campionats i trofeus: el Campionat de Catalunya de Ral·lis, la Copa de Catalunya de Regularitat, el Volant RACC, el Trofeu de Catalunya de Ral·lis Esprint, el Challenge Michelin i la Copa Pirelli. 
 
Els vehicles inscrits al Trofeu de Catalunya de Ral·lis Esprint només faran una part del recorregut, el migdia-tarda: la Tronavall i la Vola, amb dues passades en cada un d’ells, i una última al Circuit d’Osona. 
 
- Mapes, horaris, reglament, inscrits i altres informacions
- Galeries de fotos anys anteriors