El Circuit d'Osona corona Luc Meier i Ramon Godino com els primers reis de la Supermotard
Actualitzat el 20/10/2019 17:01

El Circuit d’Osona ha acollit aquest diumenge, 20 d'octubre, la quarta i penúltima prova de la Copa Catalana de Supermotard. En total, hi han participat 25 pilots, tres dels quals eren de l’Escuderia Osona, tots a la categoria SM Road: Francesc Cucharrera, Carlos Gutiérrez i Xavier Rossell (fotos: Josep M. Oliver). 
- Galeria de fotos de les curses de Supermotard (Josep M. Oliver)
Galeria de fotos del podi i el parc d'assistència de la Supermotard (Escuderia Osona)
 
En total s’han disputat quatre curses, dues per a cada categoria, agrupades de la següent manera: SM1, SM Road i SM Road +35, amb tot el traçat sobre asfalt; i SM 65 i SM 85, que ha inclòs la corda sobre terra. 
  
La pluja intermitent ha marcat la jornada. Els entrenaments de bon matí s’han hagut de celebrar sobre mullat, la primera mànega s’ha pogut fer en sec però l’aigua ha tornat a fer acte de presència a la segona mànega i la cursa d’SM 65 i SM 85 s’ha declarat sobre mullat i només s’ha disputat sobre asfalt. Al llarg de tota la matinal s’han produït diverses caigudes sense importància i sense cap lesionat. 

A l’SM 1, Luc Meier i Josep Piedra s’han intercanviat la primera i la segona posició a les dues mànegues. El tercer lloc del podi l’ha completat Arnau Costal. Amb aquest resultat, Meier es corona campió matemàtic de la categoria, quan encara falta una cursa per disputar.

 
On encara no està decidit el campionat és a la categoria d’SM Road. Avui només hi participaven tres pilots, tots del nostre club. El gran campió de l’especialitat dels últims anys, Francesc Cucharrera, ha tornat de manera esporàdica i ha demostrat que el seu potencial continua intacte: s’ha imposat amb solvència a les dues curses. El segon classificat ha estat Carlos Gutiérrez, que d’aquesta manera se situa líder del campionat, amb 32 punts mes que Pau Monllau, que avui no ha corregut. El títol es decidirà el 3 de novembre a Móra d’Ebre, a l’última cursa del calendari. Xavier Rossell ha ocupat el tercer esglaó del podi.
 
A l’SM Road +35, domini absolut d’Eduard Betrian, que ha tret molta avantatge al segon classificat, Daniel Carrau. Miquel Tey i José López han quedat tercers, un a cada mànega.
 
Ja en les categories dels més petits, els guanyadors han estat diferents en cada cursa. A l’SM 65, la primera mànega se l’ha emportada Ramon Godino i la segona, Aleix Ginés. El podi en la primera cursa l’han completat Guillermo Ruffini i Xavier Albertón; i a la segona, el mateix Godino i Ruffini. Godino ha sumat els punts necessaris per proclamar-se ja campió de la categoria.
 
I per últim, a l’SM 85 Marc Lera i Ari Mestres s’han intercanviat la primera i la segona posició a les dues mànegues. Jordi Antonio i Ian Varo han pujat al tercer lloc del podi.

- Totes les classificacions de les curses
Galeries de fotos de la Supermotard al Circuit d’Osona