Els líders del campionat català de kàrting posen la directa al Circuit d’Osona
Actualitzat el 04/10/2020 13:56

La cursa d'aleví-cadet. Foto: Josep M. Montaner


El Circuit d’Osona ha acollit aquest cap de setmana la tercera prova del Campionat  de Catalunya de Kàrting. Hi han participat 41 pilots en un total de vuit curses, dues per a cada categoria agrupades de la següent manera: Open RACC, cadet-aleví, júnior i sènior. 
Galeria de fotos del podi (Escuderia Osona)
- Galeria de fotos del Campionat de Catalunya de Kàrting al Circuit d'Osona (J.M. Montaner)

Matinal assolellada i amb una mica de vent. La classificació del campionat en algunes categories ja ha quedat força enllestida, a manca d’una altra cursa a Alcarràs i la possibilitat d’una cinquena, el lloc de la qual encara no està definit.

En la categoria sènior, doble victòria d’Albert Fugardo (Monlau Competició), per davant de David Martínez i Samuel Bean a la primera mànega, i Bean i Marc Pernia a la segona. La classificació del campionat  està molt ajustada i no es decidirà fins a l’última cursa, després que el líder, Pol Caubin, no passés de la cinquena plaça a Vic.


 

Moments previs a una de les sortides. Foto: Josep M. Montaner


A júnior, Pol Chaos (RC2 Junior Team) ha deixat gairebé sentenciat el campionat en guanyar les dues curses del Circuit d’Osona, que se sumen a les quatre que fins ara s’havien disputat. Mikel Merino apuntala la segona posició, amb un tercer i un segon lloc a Vic. Marc Güell ha quedat segon a la primera mànega i Íker Carceller, tercer a la segona.

Aleix Piñera (RC2 Junior Team) ha seguit el mateix monòleg a la categoria cadet i s’ha tornat mostrar intractable al Circuit d’Osona, amb dues noves victòries i ple al campionat (sis de sis) que ja té a la butxaca.  L’emoció es viu per dirimir els  següents llocs del podi, on hi ha molts candidats. Marc Granada ha presentat les seves opcions, amb un tercer i un segon lloc a Vic. Els altres llocs del podi els han ocupat Natàlia Granada, el segon a la primera mànega, i Cristian Caballero, el tercer a la segona.

Jordi Fortuny (Monlau Competició) i Jan Salas continuen la seva batalla particular a la categoria aleví, on avui només hi participaven ells. Fortuny ha signat dues grans curses, situant-se per davant de molts pilots de cadet, i Salas, que fins ara era el líder amb pocs punts de diferència, s’ha hagut de conformar amb el segon lloc. 
 

La cursa d'Open RACC.  Foto: Josep M. Montaner


Pel que fa als més petits, a l’Open RACC, duel apassionant a les dues curses entre Joel González i Ilan Stefan, que han entrat junts a la meta, separats només per tres dècimes de segon. En les dues ocasions, el primer lloc l’ha ocupat González. El tercer lloc del podi ha estat per a Aitor Alcázar, a la primera mànega, i Dennis Martínez, a la segona. 

Accés restringit al circuit

Les curses s’han disputat seguint el protocol estricte de seguretat contra la Covid-19 dictat per la Federació Catalana d'Automobilisme. A més de la distància de seguretat, les mascaretes i la neteja de mans, el circuit ha quedat tancat al públic i només hi ha pogut accedir el personal acreditat.
 
- Recull de fotos del Campionat de Catalunya de Kàrting a Vic

 

Ilan Stefan ha fet dues grans curses, a l'Open RACC. Foto: Josep M. Montaner