El Circuit d’Osona posa el semàfor en verd d’una cursa trepidant
Actualitzat el 01/07/2022 17:26

Anna Erra ha tallat la cinta del nou circuit. Foto: Escuderia Osona


El Circuit d’Osona ha reobert les portes aquest divendres, 1 de juliol, després de les reformes i l’adaptació del nou traçat. Les obres han durat gairebé cinc anys, amb una Covid pel mig que ha retardat el projecte.

En una primera fase, que es va tancar a principis de 2019, es van preparar els terrenys, adequar les instal·lacions i construir els desaigües. Aquesta segona fase, que ha inclòs el traçat del circuit, s’ha  enllestit en quatre mesos i ha obligat a tancar les instal·lacions al públic.

La inauguració oficial s'ha fet aquest mateix divendres a les 12 del migdia. A l’acte, hi han assistit l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; el regidor d’Esports, Titi Roca; el representant territorial de l'Esport a Barcelona, Josep March; i el president de l’Escuderia Osona, Joan Panadès. 
 

Joan Panadès i Anna Erra han atès els mitjans de comunicació. Foto: Escuderia Osona
 

Presentació del nou Circuit d'Osona. Foto: Escuderia Osona


El projecte en el seu conjunt encara no està acabat. En un tercera fase posterior, es contempla la construcció de nous equipaments o la millora dels actuals, per tal de complementar el circuit: parc d’assistència, boxes i paddock, torre de control, un edifici de serveis i un magatzem. Encara no hi ha fixada cap data per a l’inici d’aquesta última fase. 

Les obres han anat a càrrec de l’empresa Excavacions Carrera i Pasquina SA, que s’ha fet càrrec de l’asfaltat.

Un traçat amb diverses possibilitats

El nou circuit, adaptat a les curses de velocitat, té una longitud de 1.263 metres, amb una recta principal de 132 metres. A més, una variant del traçat permet augmentar la longitud del mateix a 1.467 metres per a les curses de resistència. Fins ara, el circuit tenia 940 metres de longitud.

El nou traçat permetrà també altres possibilitats d’utilització: lleure i oci, amb 619 o 815 metres; escola de perfeccionament, amb 302 i 536 metres; i escola d’iniciació, amb 247 metres. 
 

Anna Erra, amb la cinta del nou circuit. Foto: Escuderia Osona


El circuit ha millorat molt en tots els aspectes de la seguretat, amb sortides més àmplies i un nou asfaltat. “Catalunya no disposa d’aquest tipus d’equipaments. El Circuit d’Osona es convertirà en una de les pistes de referència del país”, assegura Panadès.

L’objectiu de la remodelació final és el de construir una pista d’homologació internacional, on es puguin disputar proves de primer nivell.  En tot cas, la celebració de proves de caràcter internacional o del Campionat d’Espanya, amb unes necessitats més complexes, s’aniran incorporant al calendari del circuit de manera progressiva i a mesura que les obres se situïn a la definitiva fase 3.

- Mapes amb les diverses possibilitats d'ús

Més activitat, més massa social i més ingressos

L’Escuderia Osona, gestora del circuit, preveu que, a més, les noves instal·lacions generin més activitat de caràcter empresarial, lúdic, publicitari o professional, la qual cosa permeti l’augment dels ingressos d’explotació. També s’espera que creixin les demandes de les habituals tandes d’entrenament i lloguer de karts en diferents modalitats.

El Circuit d’Osona continuarà celebrant el multitudinari Open de Kàrting, amb pilots vinguts d’arreu del país, d’Espanya i fins i tot del sud de França. També es preveu continuar acollint les proves del campionat de Catalunya de kàrting i motociclisme. Per últim, no es descarten altres tipus de col·laboracions, com el que s’ha signat amb la UVic, a qui se li cedeix la pista pels seus projectes d’enginyeria. 
 

Les motos ja han fet la primera cursa. Foto: Escuderia Osona


L’Escuderia Osona espera que amb la inauguració del Circuit d’Osona s’apropi molta més gent a les instal·lacions i creixi la massa social del club, la qual cosa facilitaria el relleu generacional. “Cal un revulsiu, que s’hi impliqui gent fresca, cal trobar nous col·laboradors, tant per a la gestió com per al finançament”, explica Panadès. 

Finançament a quatre bandes

Les obres ha tingut un cost total d’1.234.868 euros. L’Ajuntament de Vic hi ha aportat uns 400.000 euros; la Generalitat de Catalunya, 330.000; la Diputació de Barcelona, 150.000; i la resta ha estat finançada per l’Escuderia Osona amb fons propis.

Cal recordar que els terrenys són propietat de l’Ajuntament de Vic i la gestió està cedida a l’Escuderia Osona en règim de concessió administrativa des de l’any 1998, en fa 24.

La inauguració de la pista suposarà una gran repercussió econòmica a la comarca, especialment en el sector de la restauració i l’hostaleria. La reforma també generarà quatre o cinc nous llocs de treball, en perfils de mecànic, atenció al públic, controlador de pista i manteniment. A hores d’ara, el Circuit d’Osona té contractades tres persones. 

Un quart de segle

El Circuit d’Osona es va estrenar el 1998, l’any que ve farà 25 anys. La gestió la va assumir l’Escuderia Osona.

La idea de construir un equipament d’aquestes característiques, enfocat bàsicament en una nova pista de kàrting, va sorgir ja l’any 1992, quan l’Escuderia Osona va deixar d’organitzar el Campionat d’Espanya de Ral·lis. El projecte es va presentar el 1993, en el moment en què Josep Lluís Vilaseca era el secretari general d’Esports de la Generalitat. 
 

Les motos ja han pogut gaudir del nou traçat del Circuit d'Osona. Foto: Escuderia Osona


Des que es va estrenar, el Circuit no ha fet cap reforma significativa, fins a les recents obres. Aquests treballs es van iniciar el setembre de 2017 i han finalitzat, en la segona fase, el juny de 2022.

En aquests gairebé 25 anys, el circuit ha acollit tot tipus de competicions: campionats de Catalunya i d’Espanya de kàrting, l’open de kàrting organitzat pel club, campionats de Catalunya de motociclisme en totes les seves disciplines (Supermotard, Promovelocitat...) i en els últims anys també el Ral·li Osona, com a centre neuràlgic i fins i tot amb un tram curt, on els vehicles han fet les delícies dels aficionats al motor.

El Circuit d’Osona ha estat la pista escollida per molts pilots de kàrting i motociclisme, entre els quals alguns del Campionat Mundial, per realitzar els seus entrenaments particulars. A més, les instal•lacions han estat utilitzades per activitats empresarials, publicitàries o d’oci.

El circuit també ha estat el bressol de diversos projectes competitius, com l’equip de kàrting OKS o el de motociclisme Osona Kids. Es preveu tornar-los a posar en marxa en un futur pròxim.

Mapa del nou circuit. Foto: Escuderia Osona