​El Circuit d’Osona dona el tret de sortida del programa Dona Gas amb 12 noies
Actualitzat el 30/03/2023 16:53

Les 12 noies, a punt de sortir a la pista Foto: FCA


El Circuit d’Osona va ser l’escenari el passat dissabte, 25 de març, de les primeres proves de selecció del programa Dona Gas, amb una intensa jornada de kàrting. Les 12 noies, d’entre 12 i 17 anys, que van omplir la convocatòria van poder gaudir d’un dia d’iniciació i pràctica a la competició, compaginant la formació teòrica i la tècnica amb treball en pista.

Dona Gas és un  programa inclusiu de la Federació Catalana d’Automobilisme (FCA) que pretén incorporar el major nombre possible de dones a l’esport del motor. La iniciativa pretén convertir-se en un referent d’inclusió per a altres esports.

La presentació inicial al Circuit d’Osona va anar a càrrec de Gemma Carrió i Neus Santamaria, impulsores del programa, que van animar les noies a aventurar-se en el món de l’automobilisme i els seus valors, fent especial referència que tot va més enllà de pilotar un kart o un cotxe, que hi ha moltes més possibilitats i aprenentatges dins de totes les seves modalitats. Per la seva banda, Henry Martin, instructor, coach i pilot professional, va impartir les nocions tècniques del pilotatge a l’aula i a la pista.

Després de la sessió tècnica i consells de conducció, les 12 noies van sortir a la pista del circuit per habituar-se als karts. Es van fer tres grups de quatre, per nivells, i es van activar diferents tandes per assimilar els coneixements i consells que es van anar aportant. Finalment, es va fer una cursa cronometrada final per la pista gran amb totes les noies juntes, on es va veure la progressió de cadascuna durant la jornada.


Una mentora de luxe

Durant tot l’esdeveniment, les noies van estar acompanyades per la pilot Belen Garcia, que es va convertir en una mentora ideal per aquest grup. La pilot de l’Ametlla del Vallès va explicar la seva experiència personal, les dificultats que hi ha per compaginar l’activitat esportiva amb els estudis i els problemes que et trobes per poder continuar una carrera esportiva que cada cop requereix més recursos. 

La Belen, molt propera i disposada, va ser part activa en el rodatge a pista, ensenyant els secrets de la conducció, amb la traçada, frenada i augmentant progressivament el ritme a pista.

- Més informació sobre el programa Dona Gas
 

Les noies han rebut lliçons tècniques de conducció. Foto: FCA