​El Motor Club Sabadell i l’Escuderia Osona arriben a una acord de col·laboració per al Ral·li de la Llana
Actualitzat el 03/01/2024 18:00

Eduard Forés i Joan Panadès, presidents del Motor Club Sabadell i l’Escuderia Osona. Foto: Escuderia Osona


El Motor Club Sabadell i l’Escuderia Osona, representats pels seus respectius presidents, Eduard Forés i Joan Panadès, han arribat a un acord de col·laboració vinculat a l’organització de la 25a edició del Ral·li de la Llana, que enguany es disputarà, entre d’altres comarques, per carreteres del Ripollès i Osona els dies 18, 19 i 20 d’abril.

La prova, organitzada pel club vallesà, fa aquesta temporada un salt qualitatiu i per primer cop puntuarà per la Copa d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt. 

Aquest acord contempla que l’Escuderia Osona donarà suport a l’organització del ral·li i que hi posarà a disposició tots els seus recursos materials, tècnics i humans. A més, es farà una sortida a Vic i el Circuit d’Osona acollirà dos trams cronometrats.  

Per la seva banda, el Motor Club Sabadell incorpora un col·laborador potent i amb experiència contrastada per a l’organització d’un ral·li del Campionat d’Espanya, amb una infraestructura molt complexa. 

L’objectiu dels dos clubs, en clau de futur, passa per apuntalar la prova, consolidar-la i mantenir-la al territori durant el màxim temps possible. Cal recordar que el Campionat d’Espanya de ral·lis ha estat absent de les nostres carreteres des de fa dècades. 

L’Escuderia Osona aposta per aquest format per tal de recuperar els ral·lis d’alt nivell a la comarca i “no perdre el fil” d’una demanda dels aficionats, tal com explica Joan Panadès. El club ha deixat d’organitzar en els últims anys el Ral·li Osona i el Ral·li Esprint Sant Julià pels dèficits que acumulaven les dues proves i ha centrat tots els seus recursos econòmics, de caràcter limitat, a l’ampliació i remodelació del Circuit d’Osona, un dels projectes estratègics de l’entitat.