Albert Orriols inicia el campionat català d'asfalt amb un segon lloc al Ral·li Pacha-La Pineda
Actualitzat el 29/03/2014 22:10
El Campionat de Catalunya de Ral·lis d’asfalt ha donat el tret de sortida, aquest cap de setmana, amb la celebració del Ral·li Pacha – La Pineda, organitzat per l’Escuderia Costa Daurada. La prova ha comptat amb quatre trams cronometrats diferents, que han sumat 59,40 quilòmetres, d’un total de 267,36. Albert Orriols i el seu copilot, Manel Muñoz, de l’Escuderia Osona, han començat la seva primera temporada completa amb el Porsche 911 GT3 Cup i ho han fet pujant al segon esglaó del podi.
El primer bucle, el més llarg del ral·li, ha transcorregut per les especials de Porrera (7,32 km), Riudecanyes (10,60 km) i La Torre de Fontaubella (13,45 km). Al primer tram, tot i no ser gaire adient pel vehicle alemany en ser lent i estret, Orriols-Muñoz han signat un segon millor registre sent primers entre els GT. Malauradament, al segon, en passar pel poble de Duesaigües; la parella osonenca ha començat a escoltar sorolls que provenien de la caixa de canvis i ha vist com la segona marxa no treballava correctament. Tot i així, un tercer millor temps els ha col·locat en el segon lloc provisional a 10 segons del liderat. Abans d’encarar la tercera especial, Orriols i Muñoz han parlat amb el seu equip tècnic, PCR Sport, i les consignes han sigut de no utilitzar la segona marxa i arribar a l’assistència. Dit i fet, el binomi ha signat un tercer millor temps a La Torre de Fontaubella, s’ha situat tercer a la general i ha arribat a l’assistència.

Una vegada al parc de treball, ubicat a La Pineda (Tarragona), els tècnics de PCR Sport han confirmat els problemes amb la segona marxa i a partir d’aquí, l’objectiu per a l’Equip SIMM no ha sigut un altre que el d’intentar acabar el ral·li i sumar tots els punts possibles, sense prendre riscos i intentant no trencar tot el canvi.

Al segon bucle, Orriols-Muñoz han fet un tercer millor temps al tram de Riudecanyes i un scratx a La Torre de Fontaubella, on han intentat fer l’últim intent per lluitar per la victòria –sabent que el líder fins aquell moment havia acabat d’abandonar-. El balanç a la general ha sigut de 8,5 segons darrera del primer classificat i restant dues passades pel darrer tram –de 1,99 quilòmetres- ja quedava tot pràcticament decidit.

A l’últim bucle, on s’ha passat en dues ocasions per una especial urbana de gairebé 2 km, Orriols i Muñoz han volgut agrair el suport de l’afició donant una mica d’espectacle -sense  forçar el canvi de marxes- i posar punt i final al ral•li donant per bo el segon lloc de la general.

Albert Orriols, satisfet amb el resultat, ha comentat: "Estem contents per haver pogut acabar i sumar un bon grapat de punts. Després del segon tram crèiem que l’abandonament seria imminent però finalment hem aconseguit arribar a l’últim parc tancat. Hem hagut de vigilar molt amb les reduïdes i canviar amb l’embragatge, per tal de no fer-ho tot malbé. Ara toca reparar els danys i preparar el cotxe per la propera cita, el Ral·li Igualada (26-27 d’abril) on esperem fer-ho encara millor i lluitar pel primer lloc".

En aquest ral·li, l’Equip SIMM ha comptat amb un nou col•laborador, el Centre Porsche Girona; que donarà suport a la formació osonenca al llarg de tota la temporada.

- Classificació del ral·li

--------------------------
Campionat de Catalunya de ral·lis
- Ral·li de la Terrissa, 22 de març