Membrado obté la seva 8a victòria al Ral·li Osona després d'un apassionant frec a frec amb Orriols
Actualitzat el 04/07/2014 00:40


Josep M. Membrado continua augmentant la seva llegenda al Ral·li Osona. El pilot de Olost, enguany amb un Porsche 911 GT3 i amb Jordi Vilamala com a copilot, s’ha imposat aquest dissabte, 5 de juliol, en la 46a edició de la prova, en un vibrant duel amb Albert Orriols i Manel Muñoz, de l’Escuderia Osona, que s’ha arribat a decidir a l’últim tram, el del Circuit d’Osona. Han completat el podi Carles Llinàs i Kiko Torra, també de l’Escuderia Osona. Membrado ha guanyat el Ral·li Osona en vuit ocasions, des de l’any 2003.
- Fotos de la sortida del Ral·li Osona a Vic (Escuderia Osona)
- Fotos del tram de la Trona del Ral·li Osona (Escuderia Osona)
- Fotos del parc d'assistència a Tona (Escuderia Osona)
- Fotos de tots els podis del Ral·li Osona (Escuderia Osona)
Esplèndida jornada de motor, amb un sol de justícia i un gran nombre d’aficionats a les carreteres d’Osona. La prova era la quarta puntuable per al Campionat de Catalunya d’asfalt i la vuitena de l’absolut. El ral·li ha comptat finalment amb 83 equips, entre els quals tots els aspirants al títol català. Catorze vehícles han abandonat.

El Ral·li Osona d’enguany ha estat molt disputat i ha tingut dues parts molt diferenciades. Al bucle del matí, amb els trams de la Vola, la Trona i la Costa dels Gats, el dominador ha estat Albert Orriols, amb la victòria en quatre dels sis trams. Membrado, tot i només guanyar un dels trams, la segona passada de la Vola, ha finalitzat el matí 4,2 segons per sota Orriols. En tercera posició, el MiniCooper de David Sayós-Xevi Moreno es mostrava molt regular i quedava a 21 segons del líder. En quarta posició, un Llinàs amb molts problemes de pneumàtics.

El segon bucle, a la tarda, amb tres passades pel Coll de Mansa i l’Enclusa-Romagats, ha estat totalment diferent. Membrado ha trepitjat l’accelerador i s’ha imposat a tots els trams, situant-se lider a la primera passada de l’Enclusa-Romagats. La sorpresa, però, saltava en els darrers trams: Membrado havia arribat tard a un control horari i se li aplicava una penalització de 20 segons. A manca de tres trams, Membrado  estava 11 segons per sota d’Orriols. El d’Olost ha exprimit al màxim el seu vehicle, ha recuperat l’avantatge i s’ha tornat a posar líder abans d’arribar al darrer tram, al del Circuit d’Osona, 1,1 segons per sobre Orriols. El circuit, amb només un quilòmetre però molt complicat tècnicament, que sol ser d’espectacle, ha esdevingut decisiu per al resultat final de la prova.


Josep M. Membrado, al tram de la Trona

En aquest darrer tram, Orriols ha arriscat molt i ha patit una sortida de pista que li ha costat molt car. Finalment, Membrado s’ha tornat a imposar i ha acabat guanyant el Ral·li Osona amb 10,1 segons d’avantatge sobre Orriols. Sayós també ha tingut un accident a l’Enclusa-Romagats que l’ha obligat a abandonar, i ha deixat via lliure a Llinàs, que ha aconseguit pujar al podi a casa, una posició que se li havia resistit sempre, a 1 minut 13 segons del vencedor.

Membrado es mostrava molt satisfet en acabar el ral·li. “Al primer bucle no teníem el cotxe a punt, ens marxava del darrera. Però a la tarda hem aprofitat per canviar la posta a punt i tot ha començat a rutllar millor”, explicava el d’Olost. Membrado considera que el ral·li s’ha decidit als dos darrers trams, on ha marcat uns temps espectaculars.

Per la seva banda, Albert Orriols no amagava la seva decepció, sobretot després d’haver fet una primera part del ral·li impecable. “Ha estat complicat, hem tingut problemes elèctrics i de temperatura i al final no hem volgut arriscar. Era molt important per a nosaltres agafar punts de cara al campionat”, argumentava el pilot osonenc. Amb aquest resultat, Orriols consolida el primer lloc al campionat català d’asfalt i se situa líder de l’absolut.

El parc d’assistència es trasllada a Tona

En total, el 46è Ral·li Osona tenia 450,68 quilòmetres, dels quals 95,66 eren cronometrats, en cinc trams, amb un total de 12 passades, a més de la Super Especial al Circuit d’Osona. La cursa d’enguany presentava un gran al·licient. Per primer cop en la història, el parc d’assistència s’ha traslladat a Tona, població amb una gran tradició en el món del motor. Els vehicles s’han situat a la zona de la Canal i l’afluència de públic al llarg de tota la jornada ha estat constant.

L’alcalde de Tona, Josep Salom, i el regidor d’Esports d’aquesta població, Miquel Espona, han assistit a la sortida del matí i han lliurat els premis als guanyadors, al Circuit d'Osona.


El parc d'assistència, a Tona

L’única incidència destacable en el ral·li ha estat l’accident de Jordi Terracabras i Yeray Soto, que ha obligat a neutralitzar la segona passada de la Vola .Els dos han estat traslladats a l’Hospital General de Vic.

Open, Regularitat i Volant RACC

El Ral·li Osona puntuava per a diversos campionats i trofeus, a més del Campionat de Catalunya de Ral·lis, que ha comptat amb 41 equips. La resta participaven a la Copa de Catalunya de Regularitat, el Volant RACC i l’Open Catalunya.

A l’Open Catalunya, on només es disputava el bucle del matí, el vencedor ha estat el tàndem del Motor Club Sabadell José M. Garcia-Manel Paredes, amb un Peugeot 205. A 8,4 segons s’han classificat Sergi Guix-Oriol Vives i a 18,3 l'equip de l’Escuderia Osona Sergi Bajo-Sergi Tort, que ha pujat al tercer esglaó del podi. Nil Boixeda i Míriam Arevalo, també de l’Escuderia Osona, han guanyat l’Open Trofeu Júnior, i han quedat segons de l’Open Bridgestone, una categoria que ha guanyat l’equip de l’Escuderia Costa Daurada César Crespo-Marta Gavila, amb un Peugeot 106.

A la Regularitat, victòria còmode de Jordi Blancafort-Josep Cabaní de l’Escuderia Osona, amb un Volskswagen Golf GTI 1.8. Els han acompanyat al podi Joaquim Gummà-Gerard Gummà, en segon lloc, i Xavi Domingo-Narcís Condom, en tercer.

Al Volant RACC també hi hagut podi de l’Escuderia Osona, amb Ramon Cornet i Xevi Serra, que han quedat tercers, en una aferrissada lluita amb Òscar Oviedo i Ignacio Garcia, quarts a només sis dècimes de segon. La victòria en aquesta prova ha estat per al tàndem del Motor Club Sabadell Jordi Rodríguez-Dani Muntadas i el segon lloc per a Pau Frigola-Ana Tizón.

El Ral·li Osona ha tingut una àmplia participació de pilots de casa, de l’Escuderia Osona, que no s’han volgut perdre la prova. En total, han estat 17 equips, entre els quals, a més dels esmentats, cal destacar Josep Traserra-Ramon Abad, que han assolit el novè lloc; i Josep M. de Ferrer-Llorenç de Ferrer, que han acabat en 15a posició.

- Classificació general del Ral·li Osona
- Mapes, reglament, inscrits i totes les classificacions
- Galeries de fotos anys anteriors

--------------------------
Campionat de Catalunya de ral·lis
- Ral·li de la Terrissa, 22 de març
- Ral·li Pacha-La Pineda, 29 de març
- Ral·li Pla d'Urgell, 5 d'abril
- Ral·li Igualada, 26 d'abril
- Ral·li Vila de Bellpuig, 17 de maig
- Ral·li Empordà, 31 de maig
- Ral·li Vila d'Àger, 7 de juny


El tram de la Trona, amb molts aficionats