El Circuit d'Osona deixa sentenciats gairebé tots els títols de Promovelocitat i Minivelocitat
Actualitzat el 28/09/2014 17:30


El Circuit d’Osona ha acollit aquest diumenge 28 de setembre la setena cursa de la Copa Catalana de Promovelocitat i el Trofeu Català de Minivelocitat, penúltima i última prova respectivament del campionat. La prova ha deixat enllestits gairebé la totalitat dels campionats de les diverses categories.
- Fotos: Promovelocitat i Minivelocitat al Circuit d'Osona (Esc. Osona)
La vetllada ha aglutinat un total de 53 pilots, entre els quals n’hi havia  vuit de l’Escuderia Osona. La jornada ha estat marcada per la pluja, que ha fet acte de presència a les tandes de la segona mànega, que s’han declarat en moll. Això ha provocat diverses caigudes, sense cap incidència, i molts canvis en la classificació.

A la Promo RACC 3, l’scratx de la primera cursa l’ha fet Joel Esteban i el de la segona, ja amb pluja, Èric Fernàndez. Aquesta categoria es divideix en tres subcategories.

En 4.2 llanta 5, el vencedor ha estat Jordi Losada, que s’ha imposat a les dues curses. El segon lloc ha estat per a Juan José García, que retalla punts al que ja és el campió, David Alonso, que avui ha participat en 4.2 llanta 6.5. En aquesta categoria, Marcelo Enrique, de l’Escuderia Osona, ha fet el quart lloc.

En 4.2 llanta 6.5, el guanyador ha estat Màx Sànchez, pilot de l’Escuderia Osona, amb un primer lloc a la primera cursa i un setè a la segona. Amb aquest resultat, ja té assegurada la segona plaça del campionat, per darrera d’Èric Fernàndez, que, tot i quedar cinquè avui, ja és matemàticament campió. David Alonso i Valentín Perrone han compartit el podi amb Màx Sànchez.

Finalment, en 6.2, Ricardo Sepúlveda ha guanyat la cursa, amb dues segones posicions i manté el pols al campionat amb Marc Lera i Joel Esteban, avui empatats en segon i tercer lloc.


Sortida de la Promo RACC 2

En la Promo RACC 2, tot i la pluja, les dues mànegues han tingut resultats similars. El vencedor de les dues curses ha estat Marco Morelli, i el segon lloc l’ha ocupat en les dues ocasions Àlex Millan, de l’Escuderia Osona. El tercer lloc del podi se l’han repartit Adonais Villa i Oriol Rodríguez, ja a molta distància dels primers classificats. Blais Trias, també de l’Escuderia Osona, ha signat el vuitè lloc.

Tot i no aconseguir la victòria, Àlex Millan ha sumat un bon grapat de punts que li serveixen per distanciar-se dels seus dos grans rivals al campionat, Adonais Villa i Brian Guarino, que no han tingut una bona actuació al Circuit d’Osona.

Pel que fa a la Promo RACC 1, en 2 Temps, el podi i la segona posició se l’han intercanviat Xavier Artigas i Pau Ezquerra. El tercer lloc l’ha ocupat Gerard Martín, amb un quart i un tercer lloc. A manca d’una prova, el títol està gairebé sentenciat a favor de Xavier Artigas. El seu màxim rival, Sergio Garcia, ha hagut d’abandonar a la primera cursa per problemes mecànics i li ha deixat via lliure per assolir el campionat. En aquesta categoria, Arnau Planas i Aaron Garcia, els dos de l’Escuderia Osona, han fet la sisena i la novena posició respectivament.

També hi havia un pilot de l’Escuderia Osona a la Promo RACC 1, en 4 Temps, Eduard Melgar, que ha quedat segon, tot i guanyar la primera mànega (a la segona no ha puntuat).  Amb aquest resultat, Melgar és matemàticament campió de la categoria.

Per últim, s’ha disputat la Minimotard, amb només cinc pilots, tots en la mateixa cursa. En la Minimotard Open, victòria de Manel Bigorda, i en la Minimotard Series, del pilot de l’Escuderia Osona Xavier Pons. Tots dos ja es van proclamar campions en la passada cursa.

- Resultats de la Promovelocitat
- Resultats de la Minivelocitat

-----------------
Campionat de Catalunya de Promovelocitat
- Alcarràs, 16 de març
- Menàrguens, 6 d'abril
- Móra d'Ebre, 27 d'abril
- Juneda, 18 de maig
- Zuera, 13 de juliol
- Alcarràs, 30 d'agost


Xavier Pons